Aukcijom u pomoć deci sa problemima u razvoju


17. decembar 2012. - 22. decembar 2012.
Galerija Progres, Zmaj Jovina 8-10, Beograd

Mali hrabri džokejHumanitarna aukcija umetničkih dela „Mali hrabri džokej” održana je u galeriji „Progres” sa ciljem da se prikupe sredstva za sprovođenje hipoterapije za pomoć deci sa problemima u razvoju, kao i da se izgradi centar specijalizovan za ovu metodu lečenja. Inicijatori projekta su istoimeno Udruženje roditelja prevremeno rođene dece.

Humanom pozivu odazvalo se 59 eminentinih srpskih umetnika koji su donirali 66 umetničkih dela, od kojih je prodato 15 slika. Tako su „Progres” krasila dela čiji su autori Cile Marinković, Moma Antonović, Kosta Bunuševac, Moma Kapor, Bob Živković, Biljana Vuković, Marija Popivoda i mnogi drugi, a čijom prodajom je zasad prikupljena trećina neophodnog novca u iznosu od 15.000 evra za pokretanje hipoterapije.

Na izložbi učestvuje i umetnica Vesna Opavsky, sa svojom grafikom Nature Effects.

Zahvalnost umetnicima koji su nesebično podržali projekat izrazila je Vera Bikicki Ivezić, akademska slikarka i predstavnica Udruženja roditelja prevremeno rođene dece „Mali hrabri džokej".

Svoju sliku darovala je i kćerka Cileta Marinkovića, Dana Marinković koja je naglasila da celokupno društvo mora stati iza dece sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

Prodajna izložba nastaviće se do subote svakog dana od 10 do 20 sati u „Progresu” gde će svi zainteresovani građani ili firme moći da kupe preostale slike i time pomognu oboleloj deci.

Ovako sistematska i organizovana hipoterapija za decu sa cerebralnom paralizom biće sprovedena prvi put u Srbiji.

Podržite akciju kupovinom umetničkog dela

Elektronski katalog humanitarne izložbe Udruženja Mali hrabri Džokej (pdf, 5.6 MB)

Organizator:
Udruženje roditelja prevremeno rođene dece
Kontakt: Vera Bikicki Ivezić
tel: 064/175 88 07