Anketa Šta je umetnost?

Svako od nas ima slobodu da umetnost doživi u skladu sa svojim iskustvom. Emocije koje umetnost budi različite su kod svakog pojedinca. Svoje lične utiske o umetnosti publika je izražavala kroz unos pet proizvoljnih pojmova popunjavanjem forme koja je bila dostupna na sajtu i Fejsbuk stranici. Svakim novim unosom, nakon osvežavanja stranice, oblak reči je menjao svoj izgled u zavisnosti od pojmova koji su bili uneti.

Na osnovu konačnih rezultata ankete Vesna Opavsky kreirala je još jednu od umetničkih grafika iz ciklusa Ključna reč umetnost koja je, nakon završetka istraživanja poslata na e-adrese svih učesnika. U stvaranju umetničkog dela učestvovalo je 225 osoba koje su unele 914 pojmova.

Prikazani rezultati istraživanja javnog mnjenja koji prikazuju najzastupljenije pojmove koji publiku asociraju na umetnost. Pojmovi su prikupljeni putem internet ankete, a najistaknutiji su oni koji se najviše puta ponavljaju. Iz prikupljenih rezultata isljučeni su brojevi, nepristojne reči i reči na drugim jezicima.
Više o rezultatima ankete